tirsdag 2. februar 2010

Stekt ris

Denne retten er blitt en hverdagsfavoritt. Jeg lærte å lage den av Howard (fra Kina) da jeg bodde i England. Denne oppskriften er litt hø om pø, dvs ingen eksakte mål. Den kan også varieres ved å bruke kun grønnsaker, eller tilsette fisk eller kylling.


1 stor bolle med kokt ris fra dagen før (vi bruker jasminris)
2-3 egg
1 løk hakket i små biter
utvalgte grønnsaker hakket i små biter f.eks gulerot, grønne bønner, paprika eller bruk amerikansk grønnsaksblanding.
kylling eller fisk

Serveres med soyasaus eller sweet chili saus, eller ketshup til barn ;)

Framgangsmåte:
Stek først eggene til eggerøre og ta ut av pannen.
Stek løken gjennomsiktig.
Tilsett grønnsakene og stek dem litt.
Tilsett risen og varm den.
Tilsett eggerøren tilslutt.

Server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails