søndag 20. november 2011

Ostekake


Ingredienser
Bunn
200gr Kornmo Orginal (kan også bruke mange andre typer)
125gr smør (gjerne Rørossmør el noe slikt, eller bare vanlig Margarin)

Ostekrem
150gr melis
1ts vanlijesukker
1/3l kremfløte
1 beger philadelphia ost
1 beger lettrømme
1/2 beger creme freshe (el 1/2 beger til med rømme)
1pk sitrongele

Topp/fyll
1pk jordbærgele
friskebær (jordbær, blåbær, physalis, kiwi etc etc)

Ostekake kan enten lages med at en steker bunnen (da må en bruke egg i oppskriften) eller så kan en lage den typen som bare avkjøles i kjøleskap. Jeg har kun forsøkt den typen som ikke stekes og er fornøyd nok med den.

Smelt smøret på lav varme i en litt bred kjele. Knus kjeksen i en foodprosessor og bland inn i smøret. Kle en kakeform (26cm) med bakepapir i bunnen. Hell smør/kjeksblandingen ned i formen og klapp massen fin flatt.


Lag sitrongeleen med halvparten av væsken og la den kjølne. Philadelphia, rømme og creme fresh blandes sammen til en klumpfri masse. Bland inn melis og vanlijesukker. Bland inn stivpisket krem, og til slutt ha i den avkjølte geleen mens en visper forsiktig.

Blandingen helles over kjeksen i formen og settes i kjøleskapet. Etter noen timer/over natta kan en ha på gele om en ønsker dette, evt skal en bare pynte med bær kan en gjøre dette rett før servering.


Glemte å ta eget bilde av kaken, så dette er fra internett.

2 kommentarer:

  1. Herlig! Enig -den uten steking er best! Men er det ikke sånn at kiwi ikke får geleen til å stivne?

    SvarSlett
  2. Tips. bruk bare ringen til springforma og sett på et kakefat,deretter kjeksmassen o.s.v. Kiwi er ikke lurt å bruke ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails