søndag 24. januar 2010

Fiskegryte


Denne fiskesuppa har blidd vår favoritt! Jeg lager alltid dobbel posjon og fryser ned , slik at man kan spise en sunn å næringsrik middag selv om man har det travelt en dag.
Et annet tips er og hakke alle grønnsakene ,skjære opp fisken dagen i forveien slik at d går kjapt og greit når man ska lage den.

Dette trnger du: (dobbel posjon 8 stk)
500 gram FERSK fisk  (jeg bruker sei)
8 poteter i terninger
4 gulerøtter i terninger
5 dl vann
1/2 ts pepper
1 ss hv mel
3 ss creme fraiche
1 purre i treninger
1ts salt
fiskebuljog terning
2 dl melk ( kan erstattes med vann om en ikke vil bruke melk)
Ha grønnsakene i en kjele,kok i ti min ,lag en jevning av melk og mel, (vann og mel)
La fiskebitene trekke i gryta til de er kokt , og rør i creme fraiche på slutten av koketiden.
server med litt brød/ flatbrød! Go middag.

torsdag 21. januar 2010

Mammas rabarbrakake




laget av rabarbra fra Saragammen,oppskrift følger: 500g rabarba i sma biter ca 2 cm,3 egg ,2,5,dl sukker,175 g smeltet smør,2,5 dl hvetemel ,1/2 ts bakepulver. Pisk eggedosis av egg og sukker,ha i sm. smør avkjølt,siktet hv.mel med bakepulver,deretter blandes rabarbraenforsiktig inn,sukker og kanel og en neve knuste mandler på toppen, i 26 cm springform og stek på 175 gr i 45 min.serveres med krem eller is ,eller ostekrem laget av vaniljekesam ,200 g kremost naturell og 1 dl melis

Kanelsnipper


Oppskrift:
200 gr melange og 200 gr brunsukker røres skummende
1 eggeplomme,1ss mørk sirup,1ts kanel,1ts vaniljesukker,1 ts natron, 300 gr hvetemel tilsettes og røres sammen

Bruker maskin ,settes i kjøleskap noen timer eller natta over, eggehvite til pensling, perlesukker og hakkede mandler til dryss. 6-8 emner trilles til pølser,legges på bakepapiret og trykkes så flat som mulig. Stekes på 175 gr i 10 -12 min. La stå litt på plata før lengdene deles opp på skrå slik at det blir fine kaker. Avkjøles på rist til de er helt sprø, de blir sprøest om de stekes godt !

tirsdag 19. januar 2010

Pasta med røkt ørret

Du trenger:
1 løk
olivenolje
pasta tagliatelle
1 pk creme fraice
1 pk røkt ørret ca 300 gr
pepper

Kok pastaen som anvist på pakken.
Hakk løk i små biter og stekes i olje i en gryte. Tilsett creme fraice og røkt ørret i biter. Varmes til riktig temperatur og krydres med pepper(er ofte nok salt i ørreten). Blandes så sammen med pastaen. Serveres med rundstykker og smør! Yum. Enkelt og godt!

tirsdag 12. januar 2010

Mammas gode rundstykker



2 kg hvetemel
2 pk gjær
6 ts sukker
6 ts salt
4 egg
8 ss smør
1,2 l melk

Heves i 2 timer, formes og heves i 1/2 time til, stekes på ca 200 gr i 15-20 min.
ca 48 stk

Kristines gode tomatsuppe



MMMMmmmmm... Har aldri hoppa hurra for ei tomatsuppe før men denne e skikkelig god.! hvor godt er d ikke me hjemmelaga, Leandro elsker den!
Det va noen i Asker som ønska sæ oppskrift så hær kommer den:
1 Kg tomater flådde ( el 3 pk heinz flådde tomater m/hvitløk)
3 dl grønnsaksbuljong
6 ss olivenolje
2 fedd hvitløk( sløyfes vis du kjøper med)
3 ts sukker
1 ts salt/pepper
2 ss hakket basilikum (fersk e allerbest)
serveres med revet parmesan og krydder/urter krutonger
eventuelt godt brød med olje/balsamico

Jarsbergtorsk

Denne er fra dinmat.no, men er blitt en av våre favoritter. Man kan bytte ut tomater med soltørkede tomater for en litt annen smak! (Bedre synes jeg...)
Ingredienser:
1 kg torskefilet
800 g poteter
1 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 hvitløkbåt
3 tomater
1 purre
200 g jarlsberg
1 1/2 dl matfløte

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200° C.

Kok poteter. Retten kan også serveres med ris. Kok da ris etter anvisning på pakken.

Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.

Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.

Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.

Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.

Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.

Server fisken med kokte poteter eller kokt ris til.

Related Posts with Thumbnails