torsdag 11. februar 2010

Klassisk vaffel



Vaffel er enkelt og lett og en har stort sett alltid det en trenger. Men et stadig tilbakevendende spørsmål er jo hva en faktisk skal ha i røren. For noen år siden fikk jeg tilsendt et lite hefte med alle vaffeloppskriftene til Sjømannskirkene rundt om i verden og har siden den gang stort sett brukt å følge oppskriften fra London.

3 egg
2 ss sukker
250 ml fløte
500 ml melk
1/2 ts kardemomme
1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
400 g hvetemel

Rør alt i hop, og blir røren for tjukk er det bare å ha i litt mer melk eller litt mer hvetemel om den blir for tynn. La den stå å svelle litt, og så er det bare å sette i gang å steike.

Mengden over rekker til ca 10-12 vaffelkaker og det er ikke mer enn to voksne og to unger spiser, så om det kommer mange sultne på besøk må du bare doble eller triple røra.


Server med syltetøy, brunost, hvitost eller rømme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails