onsdag 24. november 2010

Finnebiff

Nå som finnebiff er blitt litt rimeligere kan en godt smelle til med dette en søndag. Faller gjerne i smak både hos små og store. Tar en drøy halvtime å lage.

Dette trenger du (6-8 porsjoner)
2 pakker finnebiff, a 4-500gr
2 pakker viltsaus
1/2 glass sølvløk
Litt brunost
2-3 knuste einebær
1-2ss rømme
Litt sopp
Poteter
Grønnsaker
Tyttebærsyltetøy
Begynn med å lage saus. Toro viltsaus er fullt lov å bruke, men en kan selvsagt lage sausen fra bunnen, dette passer dog som regel dårlig inn i en travel småbarnsfamilie. Lag sausen som på pakken men bruk gjerne H-melk eller matfløte på deler av melken. Når sausen har kokt opp, ha i noen skiver brunost, 2-3 knuste einebær, sølvløk og 1-2 ss rømme.En trenger ikke ta opp kjøttet fra fryseboksen på forhånd, men det lar seg greitt steike fra frosen tilstand. Steik kjøttet i mindre porsjoner, en drøy halv pakke igangen, ha på salt og pepper. Når kjøttet er steikt, ha det oppi sausen, og steik soppen også og ha det også oppi gryta. La det hele putre mens det andre blir ferdig.

Som tilbehør er det flere religioner, noen sverger til ris (?!), andre til potetstappe mens jeg stort sett går for poteter. For ekstra nord-norsk swung på potetene så kan en velge noen typiske poteter som mandel, rødøye eller pimpernell, men det meste går. Husk bare at det går noe mer poteter til gryter enn til vanlig.

Server finnebiffgryte med poteter, kokte grønnsaker (pose er lov her også..) og tyttebærsyltetøy (viktig). Blir det noe til overs kan en fint varme opp finnebiffen til middag senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails