tirsdag 12. januar 2010

Eiriks tynne pizzabunner med tomatsaus

Som kanskje noen vet bruker vi å ha et lite lager av ferdigstekte pizzabunner med saus på, slik at vi på 1-2-3 kan hive på det vi liker og lage hjemmelaga pizza. Men i helga ble lageret tømt så mens vi nå uansett venter på lillebror ble kvelden brukt på å lage ny ladning.

4 timer og 24 pizzabunner senere ble resultatet veldig så bra. Under er et bilde av innfrysningen av en håndfull pizza.


Så til de som vil forsøke å gjøre dette selv, eller kanskje like mye for at jeg selv skal huske på mengdemålene, her er oppskrifta.

1-2-3 pizzabunner (~30 stk)
Deig:
2 kg hvetemel
1 l varmt vann
2 dl olivenolje
2 pk fersk gjær
passe med salt (noen ts)
passe med sukker (noen ss)

Saus:
8 bokser med knust tomat
2 store løk
10-12 fedd hvitløk
1 sitron
passe med olivenolje
passe med sukker (helst diamara)
passe med basilikum (gjerne tørka)
passe med salt & pepper
chillipulver etter smak

Fremgangsmåte:
Begynn med å ta frem en stor kaserolle til sausen. Pizzasaus skal lages med kjærlighet og blir bedre jo lengre den koker!

1. Ha i minst så mye olivenolje at bunnen er dekka, men tilsett mer senere om du føler det trengs.
2. Grovhakk løken og la den surre på middels varme i noen minutter.
3. Knus hvitløken og ha i. La surre enda noen minutter.
4. Ha i knust tomat, saft fra sitronen, basilikum, salt & pepper evt. chilli og kok opp.
5. Smak til med sukker. Du skal merke at tomatsmaken balanseres og blir søtlig, men husk det er ikke sukkertøy du lager!
6. Kok sausen i ca 1 time.
7. Ta kaserollen av plata og bruk en stavmikser til å mose alle klumper. Resultatet skal bli en fløyelsmyk saus.
8. La sausen fortsette å koke til konsistensen blir smørevennlig for pizza.

Ta så frem en gigantisk bakebolle.

9. Ha i mel, sukker og salt og smuldre i gjær.
10. Tilsett olivenolje.
11. Arbeide vannet inn i degen litt etter litt. Kutt vannet når deigen er passe deigete.
12. Jobbe med deigen til den blir glatt og smidig.

La deigen heve i brennhett vann så går det raskere.

13. Når deigen er godt hevet, knø den sammen igjen og la den heve enda mer. Gjenta enda en gang.

Forvarm ovnen og gjør klar for produksjon!

14. Bruk vekt og mål opp passe med deig (100-120gr for mine bakeplater).
15. Knø deigen godt i hånda og lag den til ei kule.
16. Bruk rikelig med mel og kjevle kula til ei tynn pannekake (30-35 cm i diameter for mine bakeplater).
17. Bruk en gaffel til å perforere deigen rikelig, ellers får du ballongbunn!
18. Stek den ved 250C i 4min (for min ovn). Om du er usikker på tid og varme så følg nøye med første bunnen.
19. Gni ut ei ause saus på hver bunn.
20. Tilbake til 14 og fortsett til alle bunnene er klare.

Frys ned bunene så fort som mulig (feks i fryseren, fryserommet, verandaen om vinteren etc). Et tips er å bruke bakepapir mellom de halvfryste pizzaene så klarer man kanskje å få de løs fra hverandre når de er dypfryst.

Enjoy! :)

/eirik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails