tirsdag 12. januar 2010

Jarsbergtorsk

Denne er fra dinmat.no, men er blitt en av våre favoritter. Man kan bytte ut tomater med soltørkede tomater for en litt annen smak! (Bedre synes jeg...)
Ingredienser:
1 kg torskefilet
800 g poteter
1 ss smør
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 hvitløkbåt
3 tomater
1 purre
200 g jarlsberg
1 1/2 dl matfløte

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200° C.

Kok poteter. Retten kan også serveres med ris. Kok da ris etter anvisning på pakken.

Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.

Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.

Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.

Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.

Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.

Server fisken med kokte poteter eller kokt ris til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails