tirsdag 12. januar 2010

Ellens foccacia brød

1 l hvetemel
1 pk gjær
5 dl lunkent vann
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

oppå:
1 dl fetaost i små terninger
2 ss hakket frisk evt tørket rosmarin
2 ss hakket frisk evt tørket timian
Hakkede soltørkede tomater
2 ts flaket salt evt havsalt
1/2 dl olivenolje

Bland sammen det tørre. Tilsett gjær og vann. Rør sammen til en jevn tykk deig. Tilsett olivenolje og rør rundt slik at oljen legger seg rundt deigen. La heve i 30 min. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

Hell denne forholdsvis flytende deigen over i en smurt kakeform eller liten langpanne. Trykk nedi fetaost, og strø på hakket rosmarin, timian og salt.Hell over litt olivenolje jevnt fordelt.

Etterhev ca 15 minutter. Stek brødet ved 180 grader midt i ovnen på en rist i ca 25 minutter. Kan fryses ned eller lages dagen før. Men lurt å gi det en svak oppvarming før servering.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails